28 Julai 2015

~ Kuarga kecilku di Aldilfitri ~

 

Tak banyak pun yang aku nak ceritakan...
Ini tahun kedua aku beraya sendirian sebagai Miss J.
Rasa sayu menjelang nk raya tu toksah cakaplah.
Lintang pukang jap rasa emosi nak raya ari tu.

Raya kali ni aku rasakan biasa2 je. Skit pun x de rs excited.
Maybe sbb tahun ni kami still beraya kt Putrajaya...sobss sobsss
Aku rinduu kampung halaman....aku rindu nk makan lemang, ketupat daun...
Tapi apakan daya....takpelah.....
Raya kat mana2 pun sama je, asalkan bersama keluarga..
Kalo raya sensorang tu lagi tragisss kann....

Sebab merajuk tahun ni masih tak dpt makan ketupat daun....
Aku tak amek langsung pun gambar juadah pagi raya tu..
Hiiihuuuu padahal Chef ayah bukan main lagi siap masak 
nasi tomato bagai selain dari nasi impit.....
Ntahlah ek...bg aku xde boleh lawan ketupat daun di hari raya.
Menu wajib tu.....byk memori aku melibatkan ketupat daun ni..
So mmg...aku agak semental skit....sbb dah 2 kali raya tak dapat makan
ketupat daun....Hahaha emosional sungguh aihhh...


Family kecik aku.........bertiga sajalah tahun ni............
Mmg takde tema2.....blasah je apa yg ada.....


Gambar raya bersama ni pun naseb baiklah ada...
Tu pun sbb kazen dan mak saudara aku datang beraya...
Dibawak kamera godangnya.....
so terpaksalah..mak ayah aku pakai baju cecantik
utk amek gambo...
Kalo tak jenuh aku pujuk derang ajak amek gambo family...huhuhu..
Apa nk buat...org tua aku mmg bukan jenis suka bergambo sgt...
nak2 Chef Ayah tu...lagilah liat nk ajak bergambo....
Lepas solat raya, terus salin tshirt......stresss anak dia nih!



Kami 2 family...Yang tudung coklat sebelah mak aku tu kakak dia...
dan yg budak2 tu cucu dia...anak kazen aku tu laa.......


Oh lupa...Incik Tunang pun dtg juga beraya...lepas tu baru dia balik kpg dia kt Melaka...
Sorilah terpaksa blurr kan muka dia......dia tu pemaluss orgnya....hiihuuu...


Raya pertama aku pakai jubah beli kat Jalan Tar.....
Harga rm39 sajork! Murah giler....Kalo beli 3 rm 100 kalo x salah.
Jadilah....baju raya aku memurah jek.....asalkan ado...


#Hari raya terasa skit meriah masa raya pertama saja.......... huhu





4 ulasan:

  1. oh cik abg pemalu ye. tak kesahlah ry kat mana yg penting dgn family sndiri kan kak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hmmm..bersyukur masih ada keluarga.........

      Padam
  2. selamat hari raya maaf zahir & batin kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq..sudi juga awak komen kat sini....

      Padam